O projektu

Tako kot drugod po svetu, se tudi v Sloveniji vedno bolj zavedamo pomembnosti lokalne in ekološko pridelane hrane. Ker pa je za mnoge nakup takih živil prevelik finančni zalogaj, vam mi ponujamo preprosto rešitev. Nakupujmo skupaj!

Vsak izmed nas ve, da je 100 ljudi skupaj močnejših od posameznika. Enaka logika velja pri nakupih, saj 100 kupcev skupaj lahko kupuje ceneje kot posameznik.

Pri projektu gre torej za preprosto idejo – vsi zainteresirani kupci lokalnih in ekoloških izdelkov se organiziramo v skupino, ki nato opravi enoten oz. skupinski nakup pri različnih slovenskih ponudnikih lokalnih in ekoloških živil.

Skupaj veljamo več in smo tudi za ponudnika vredni več. Kot skupina lahko dosegamo različne količinske popuste in posledično vsak član skupine zaradi tega plačuje manj.

V obliki skupinskega nakupa skupaj naročamo različne vrste ekoloških in lokalnih živil:

  • sezonska zelenjava in sadje, semena, moke, žita in žitni kosmiči;
  • testenine, jajca, oreščki;
  • med, začimbe, zelišča, čaji, vina;
  • mlečni izdelki (sveži sir, jogurt, skuta, itd.);
  • hladno stiskana olja (kokosovo, konopljino, olivno, itd.);
  • razna t.i. ''superživila'' (goji jagode, chia semena, alge, itd.);
  • naravna kozmetika;
  • in še marsikaj drugega za vse vrste okusov.

Opomba: Zaradi ugodnejših cen živil pri skupinskem naročanju zelo majhne količine posameznega živila niso možne (npr. par korenčkov ipd.).

Večja kot je skupina, večja je naša pogajalska moč!

Zato vabimo k sodelovanju vse, ki kupujete ekološka in lokalna živila in ob tem želite tudi nekaj prihraniti, da se brezplačno včlanite v skupino tukaj.

In ne, ne gre za še en kuponski portal!

Projekt Nakupujmo skupaj se razlikuje od vsem poznanih “kuponskih” spletnih strani, ki jih je zagotovo marsikdo vajen. Pri nas ni ne duha ne sluha o kakršnih koli kuponih. Gre zgolj za izpogajane bolj ugodne cene ekoloških in lokalnih živil.

Ob tem želimo poudariti, da ne pričakujte brutalnih popustov v višini 90% ali več (kot ste to denimo vajeni pri raznih ''kuponskih nakupih'', kjer so nekateri popusti lahko tudi zavajajoči).

Naš namen ni razvrednotiti kvalitete ekoloških in lokalnih živil, temveč izpogajati tisto sprejemljivo ceno, ki jo lahko ponudnik lahko še ponudi, da se mu pridelava dolgoročno še izplača. In ob kateri seveda tudi kupec na daljši rok prihrani zajeten kup denarja.

Torej zmagovalna kombinacija za vse, brez nepotrebnih posrednikov in oderuških marž!

Nekaj člankov, ki jih je vredno prebrati:

Razlika med BIO in EKO

Ali je res vse EKO?

Medena afera

Preveč plastične embalaže

Foto: Marko Mikulandra

 

Facebook